حضور رییس ستاد بازسازی عتبات در دانشگاه اصفهان


ارسال شده در تاریخ :
حضور رییس ستاد بازسازی عتبات در دانشگاه اصفهان

رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان در نشست خبری گفت: دستاوردهای توسعه و بازسازی عتبات عالیات در زمینه‌های مختلف مانند گردشگری مذهبی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی قابل بررسی و تامل است. جعفر عسگری با اشاره به اینکه ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات از حدود ۱۸ سال پیش در کشور شکل گرفت، افزود: تاکنون حدود ۲۱۶ پروژه خُرد و کلان توسط این سازمان برای توسعه حرم اهل بیت(ع) در عراق اجرا و آثار بی‌نظیر فرهنگی، هنری و معماری ایرانی در آنها خلق شده است.


وی با بیان اینکه ایرانیان از جمله مردم استان اصفهان نقش ویژه‌ای در بازسازی عتبات عالیات داشته‌اند، تصریح کرد: ما منبع و مرجع مُستند و مُدونی در باره نقش ایرانیان در توسعه و بازسازی عتبات عالیات نداریم و لازم است در این زمینه کار شود.

عسگری با تاکید بر لزوم نگاه جهانی به راهپیمایی اربعین ادامه داد: توجه به دستاوردهای این رُخداد جهانی و جلوگیری از وارد آمدن آسیب به آن ضروریست و دانشگاه‌ها نقش اساسی در این زمینه دارند.

وی با بیان اینکه راهپیمایی اربعین از نظر امنیتی پشتوانه‌ای برای عراق، ایران و جهان تشیع است، اضافه کرد: جای کارهای پژوهشی در این زمینه خالیست و اگر کار علمی و آسیب شناسی در باره آن صورت نگیرد، این حرکت خدشه‌دار می‌شود.

عسگری با اشاره به اینکه زیارت حرم اهل بیت(ع) و برگزاری رویدادهایی مانند راهپیمایی اربعین باید با معرفت‌افزایی همراه باشد و محتواهای مناسب و متنوعی در این زمینه با کمک اندیشمندان ایجاد شود، گفت: تعداد زائران عتبات عالیات افزایش یافته و لازم است زیرساخت ها و خدمات مناسبی نیز برای آنها فراهم شود.

رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان همچنین گفت: عده‌ای می‌پُرسند چرا با وجود برخی مشکلات اقتصادی در کشور، هزینه‌هایی برای بازسازی عتبات عالیات در خارج کشور انجام می‌شود که در پاسخ به آنها باید چند نکته را مطرح کرد.

وی افزود: نخست اینکه بر اساس اعتقادات و روایات موجود، مرقد ائمه اطهار قرارگاه‌های فرهنگی شیعه هستند و اگر به آنها بی‌توجهی شود، خسارت می‌بینیم و از طرف دیگر ما باید منابع شیعه و سیره اهل بیت(ع) را بخوبی به جهان معرفی کنیم.

عسگری همچنین با اشاره به لزوم خدمات‌رسانی مناسب به زائران عتبات عالیات ادامه داد: با انجام سرمایه‌گذاری در توسعه و بازسازی عتبات عالیات، ایران در کنار زائران دیده و از طرفی رابطه برادری بین مردم ایران و عراق پس از هشت سال جنگ، ایجاد و تقویت می‌شود.

وی با اشاره به افزایش ۱۲۳ درصدی نذور مردم اصفهان برای توسعه و بازسازی عتبات عالیات در ۹ ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، تاکید کرد: ما منابع دولتی نداریم و از نظر شرعی نیز مُجاز به این کار نیستیم بلکه مردم بطور داوطلبانه به توسعه و بازسازی عتبات عالیات کمک می کنند.

وی با اشاره به حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی در باره توسعه و بازسازی عتبات عالیات خاطرنشان کرد: جای کار پژوهشی و علمی زیادی درباره دستاوردهای توسعه و بازسازی عتبات عالیات وجود دارد که در همایش بین‌المللی «نقش ایرانیان در توسعه و بازسازی عتبات عالیات در ادوار گذشته» پیگیری خواهد شد.

احمد عزیزخانی دبیر اجرایی همایش «نقش ایرانیان در توسعه و بازسازی عتبات عالیات در ادوار گذشته» نیز با اشاره به رایزنی صورت گرفته با ۲ دانشگاه عراقی برای برگزاری همایش گفت: محورهای این همایش نقش ایرانیان در بازسازی عتبات عالیات در عرصه‌های تمدنی، اقتصادی، جامعه شناسی، هنری، امنیتی، معماری، مقاومت اسلامی، موکب‌داری و باستان شناسی است.



پوستر همایش




فایل‌های مورد نیاز

دستور العمل مقاله فارسی  
     
دستور العمل مقاله انگلیسی  
     

ساختار سازمانی

رئیس همایش: دکتر حسین هرسیج
استاد گروه علوم سیاسی و رییس دانشگاه اصفهان
قائم مقام رییس همایش: دکتر احمد عزیزخانی
استادیار گروه معارف اسلامی دانشگاه اصفهان
دبیر علمی: دکتر اصغر منتظرالقائم
استاد گروه تاریخ و ایرانشناسی دانشگاه اصفهان
دبیر امور بین‌الملل: دکتر ماجد نجاریان

استادیار گروه علوم قرآن وحدیث جامعة المصطفی (ص) العالمیة
اعضای کمیته بین‌الملل:
دکتر محمد ابراهیم اخوان دردشتی/ ایران
دکتر حسین النوري/ عراق
مسئول دبیرخانه: متین سادات اصلاحی

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.6)