گزارش دومین پیش نشست همایش
دومین پیش همایش ساخت، توسعه و بازسازی عتبات عالیات در روز سهشنبه17 مهر 1403 ساعت 14 در سالن کنفرانس دانشگاه فرهنگیان شهید باهنر با حضور دکتر کجباف ریاست دانشگاه فرهنگیان اصفهان و با سخنرانی اساتید دانشگاه برگزار شد.
رئیس همایش: دکتر حسین هرسیج
استاد گروه علوم سیاسی و رییس دانشگاه اصفهان
قائم مقام رییس همایش: دکتر احمد عزیزخانی
استادیار گروه معارف اسلامی دانشگاه اصفهان
دبیر علمی: دکتر اصغر منتظرالقائم
استاد گروه تاریخ و ایرانشناسی دانشگاه اصفهان
دبیر امور بینالملل: دکتر ماجد نجاریان
استادیار گروه علوم قرآن وحدیث جامعة المصطفی (ص) العالمیة
اعضای کمیته بینالملل:
دکتر محمد ابراهیم اخوان دردشتی/ ایران
دکتر حسین النوري/ عراق
مسئول دبیرخانه: متین سادات اصلاحی
دومین پیش همایش ساخت، توسعه و بازسازی عتبات عالیات در روز سهشنبه17 مهر 1403 ساعت 14 در سالن کنفرانس دانشگاه فرهنگیان شهید باهنر با حضور دکتر کجباف ریاست دانشگاه فرهنگیان اصفهان و با سخنرانی اساتید دانشگاه برگزار شد.
دکتر حسین هرسیج، رئیس دانشگاه اصفهان، اظهار کرد: امیدواریم با توجه به رویکردی که دانشگاه در پیش گرفته است، بتواند در ابعاد علمی و فرهنگی، کمکرسان ستاد توسعه و بازسازی عتبات باشد و نقشی درخور را ایفا کند. رئیس دانشگاه اصفهان در ادامه بیان نمود که سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بنیانگذار ستاد عتبات بود که توانست با اقدامات خود همبستگی ایران و عراق را بیشتر کند. علاوه بر موضوع فوق، تاثیرات متقابل همبستگی ایران و عراق جنبه های گوناگونی دارد که می بایست به آن پرداخته شود.
نخستین پیش همایش با عنوان «نقش ایرانیان در توسعه و بازسازی عتبات عالیات» سخنرانان: • دكتر اصغر قائدان استاد دانشگاه تهران: نقش زنان ایرانی از عصر صفوی تا قاجار در بازسازی عتبات • پروفسور عیسی حکیم، ریاست اسبق دانشگاه کوفه: شکوفایی علمی نجف در سده پنجم • دکتر حسین هرسیج، ریاست دانشگاه اصفهان: تأثیرات متقابل همبستگی ایران و عراق • دکتر علیاکبر کجباف، ریاست دانشگاه فرهنگیان: نقش سیاسی و اجتماعی صفویان در نجف اشرف • دکتر اصغر منتظرالقائم استاد دانشگاه اصفهان: تبیین اوضاع فرهنگی نجف اشرف در سده هشتم هجری
این جلسه با حضور دکتر منتظرالقائم، دکتر عزیزخانی، دکتر هاشمزاده و همچنین دکتر علی اکبر کجباف رئیس محترم دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان برگزار شد. در این جلسه موارد زیر مطرح و تصمیم گیری شد:
رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان در نشست خبری گفت: دستاوردهای توسعه و بازسازی عتبات عالیات در زمینههای مختلف مانند گردشگری مذهبی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی قابل بررسی و تامل است. جعفر عسگری با اشاره به اینکه ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات از حدود ۱۸ سال پیش در کشور شکل گرفت، افزود: تاکنون حدود ۲۱۶ پروژه خُرد و کلان توسط این سازمان برای توسعه حرم اهل بیت(ع) در عراق اجرا و آثار بینظیر فرهنگی، هنری و معماری ایرانی در آنها خلق شده است.
به گزارش خبرگزاری رسا در اصفهان، حسین هرسیج رییس دانشگاه اصفهان، ظهر امروز در نشست خبری همایش بینالمللی نقش ایرانیان در توسعه و بازسازی عتبات عالیات در ادوار گذشته، با بیان اینکه باید قدردان شهدا بهویژه شهید حاج قاسم سلیمانی باشیم که امنیت را برای ما به ارمغان آوردهاند، گفت: حضور و جانفشانی شهدا باعث شده که امروز بتوانیم به زیارت عتبات عالیات برویم و در امر بازسازی این اماکن مقدسه نقش داشته باشیم، حاج قاسم سلیمانی بنیانگذار ستاد بازسازی عتبات عالیات بود و ایشان به مسئله تسهیل سفر زائران در اماکن زیارتی و عتبات عالیات توجه ویژه داشتند.
حرمهای مطهر ائمه معصومین (ع) از دیرباز، همواره مورد توجه و عنایت مسلمانان و به ویژه شیعیان جهان بودهاند. این بقاع متبرکه، به عنوان نگینهای تابناک جهان اسلام و قبلهگاه دلهای عاشقان و شیفتگان مکتب نورانی اهل بیت (ع)، در طول تاریخ با فراز و نشیبهای بسیاری همراه شدهاند و بارها مورد هجوم و تخریب دشمنان قرار گرفتهاند. با این حال، عشق و ارادت شیعیان به خاندان رسالت، باعث شده است تا این اماکن مقدس، پس از چندی دوباره مرمت، بازسازی و احیا شوند. بی تردید تداوم و تعالی این مجاهدت خالصانه و نیز مقابله با تحریفات دشمنان خدا و اهل بیت علیهم السلام در جنگ رسانهای، نیازمند فرهنگ سازی و جامعه پذیری در پرتو تبیین صحیح و عالمانۀ آن برای آحاد مردم بخصوص نسل جوان امروز است. همایش بینالمللی «ساخت، توسعه و بازسازی عتبات در گذر تاریخ» با هدف بررسی و تبیین ابعاد مختلف این موضوع، از منظر تاریخی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و هنری برگزار میشود. این همایش فرصتی ارزشمند برای تبادل آرا و نظرات پژوهشگران، هنرمندان، خادمان عتبات عالیات و عموم علاقهمندان به تاریخ، هنر و فرهنگ اسلام ناب محمدی (ص) و تجربۀ سفری معنوی و پر بار در دل تاریخ و تمدن شکوهمند اسلامی را فراهم آورد. امید که بتوانیم در ترویج فرهنگ زیارت و بازسازی اماکن مقدسه و نیز تعمیق باورهای دینی و مذهبی گامی مؤثر برداریم.
سیاسی - اجتماعی:
فرهنگی- هنری:
اقتصادی:
مهلت ارسال چکیده: 15 بهمن 1403
مهلت ارسال اصل مقالات: 20 اسفند 1403
اعلام نتایج داوری : 15 فروردین 1404
زمان برگزاری: 15 و 16 اردیبهشت 1404
© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.6)